Tweedaags Laagveensymposium

30 mei 2018, 09:30 tot 31 mei 2018, 17:00 | Amersfoortsestraatweg 27, 1401 CV Bussum

Welke bodem kan verbranden én groeien? In Nederland kunnen we het antwoord bedenken want een veenbodem is hier een algemeen verschijnsel. Hoewel we bekend staan als volk dat z’n eigen land heeft gemaakt, lukt het ons nog maar moeilijk om het veensysteem volledig naar onze hand te zetten.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben in de afgelopen jaren veel nieuwe ervaringen opgedaan met het herstellen van laagveengebieden. Het gaat over herstel van petgaten, trilveen en blauwgrasland door baggeren, opslag verwijderen, plaggen en maaien. Dit alles in het kader van het Life-project Nieuw leven in het veen. Deze kennis wordt op 30 en 31 mei 2018 gedeeld tijdens een tweedaags symposium met presentaties, workshops en excursies. Met een programma dat ook gelegenheid biedt voor een goed gesprek over behoud en toekomst van het veenlandschap.

Het symposium vindt plaats op woensdag 30 mei (van 9.30 tot 21.30 uur) en donderdag 31 mei 2018 (van 9.30 tot 17.00 uur) in NH Jan Tabak in Bussum. Het programma bestaat uit presentaties en workshops in de ochtend en excursies in de middag. Hier vindt u meer informatie over het programma.

Tijdens dit symposium worden alle kennis en ervaringen over het veenlandschap in Nederland bij elkaar gebracht. Een bijzondere kans. U kunt zich hier aanmelden.

Verslag indienen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Whitelisted abbreviations will be augmented with an <abbr> tag.
  • Filtered strings will be augmented with a tag.
Via dit veld kunt u een bestand toevoegen.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 160 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg doc docx xls xlsx pdf txt.